Projecthuis De Dreef start in januari met een buddyproject met steun van de provincie Antwerpen. Mensen in armoede stappen uit hun isolement samen met mensen die niet in armoede leven.


Wanneer 2 mensen samen leuke dingen doen, leren ze elkaars wereld beter kennen, leren ze nieuwe dingen kennen en dit versterkt het zelfwaardegevoel. Erkenning en aandacht in een positieve sfeer werken heilzaam. Het zorgt voor meer weerbaarheid en meer veerkracht in het leven.
 
De indruk bestaat dat het culturele aanbod vrij toegankelijk is voor wie wil deelnemen. En dat wie niet deelneemt waarschijnlijk gewoon niet geïnteresseerd is. Helaas gaat dit niet op voor iedereen. Mensen in armoede nemen amper deel aan culturele activiteiten.

Arm zijn sluit mensen op in hun huis. Mensen die in armoede leven zijn zelden lid van clubs of verenigingen of gaan nauwelijks naar film of theater. Culturele participatie is niet enkel een financieel probleem. De doelgroep wil deelnemen maar ervaart onoverkomelijke drempels:
ze kennen het aanbod niet en hoe kan je kiezen uit iets dat je niet kent, mobiliteitsproblemen, praktische problemen, eenzaamheid, schaamte,..
 
De doelgroep heeft toeleiders nodig: mensen die met hen mee op weg gaan, mee op verkenning gaan. De maatschappelijk werkers willen een vrijwilligerswerking opzetten waardoor de vrijwilliger de buddy wordt van de kansarme: hij gaat  mee naar het toneel, een optreden van een muziekgroep, een filmvoorstelling,..

De maatschappelijk werkers van het projecthuis de dreef bieden de buddy's begeleiding, ondersteuning en vorming.

Meer info: Projecthuis de dreef, Greet Meulenbergs of Carolien Michiels, de Merodedreef 161, 014 54 32 76, greet.meulenbergs@ocmwwesterlo.be